Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Αιγάλεω «Όλα τ’ αφήσαμε και φύγαμε»

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στις 6.30 μ.μ. στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Αιγάλεω (Καραϊσκάκη 2-4) στα εγκαίνια της έκθεσης «Όλα τα αφήσαμε και φύγαμε», των εικαστικών Έλενας Ακύλα και Μάγδας Ταμμάμ με αφορμή τα εννιάχρονα γενέθλια του Μουσείου μας.

                                             

 

Δελτίο Τύπου

Όλα τ’ αφήσαμε και φύγαμε

Έλενα Ακύλα – Μάγδα Ταμμάμ

Το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Αιγάλεω κλείνει τα εννιά χρόνια λειτουργίας του και τα γιορτάζει με την εικαστική έκθεση Όλα τ’ αφήσαμε και φύγαμε των εικαστικών Έλενας Ακύλα και Μάγδας Ταμμάμ.

Στον φιλόξενο χώρο του με τα εκατόν πενήντα αντικείμενα φερμένα από τη Μικρά Ασία μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, βρίσκουν τη θέση τους τα σύγχρονα εικαστικά έργα των Έλενα Ακύλα και Μάγδα Ταμμάμ. Τα κεραμικά θραύσματα και οι ζωγραφικές αναπαραστάσεις οικογενειακών φωτογραφιών, ένα ζευγάρι γυναικεία παπούτσια και ένα ζευγάρι ανδρικές μπότες, φτιαγμένα από γιαπωνέζικο χαρτί, καθώς κι ένα τόπι 100 μέτρων υφάσματος από λεπτό, αιγυπτιακό βαμβάκι, της Έλενας Ακύλα και της Μάγδας Ταμμάμ, συνομιλούν με τα εκθέματα του μουσείου, ανασύροντας στην επιφάνεια μνήμες και βιώματα της προσφυγιάς και του ξεριζωμού. Η μικροϊστορία των κατόχων των αντικειμένων και των εικαστικών έργων, ζωντανεύει την ίδια την Ιστορία γεφυρώνοντας την τέχνη με τις κοινωνικές επιστήμες και στήνει έναν ουσιαστικό και επίκαιρο διάλογο. Το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Αιγάλεω που ήταν παλιό προσφυγικό σπίτι, αγκαλιάζει τα τεκμήρια της ιστορίας και τα αναδεικνύει με τη βοήθεια της σύγχρονης τέχνης και στα πλαίσια της εξωστρέφειας του μουσείου.

Εγκαίνια: Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, 18:30 – 21:30

Διάρκεια έκθεσης ως την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Ώρες και μέρες λειτουργίας: Δευτέρα και Πέμπτη 17:00 – 19:00 και Κυριακή 10:00 – 12:00

Είσοδος ελεύθερη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: